Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 170 g de farine
- 80 g de poudre d'amande
- 90 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 125 g de beurre mou
- 1 œuf
La garniture
- 500 g d'eau
- 700 g de chair de courge d'hiver, coupée en cubes de 2 cm
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre en poudre, type complet, brun
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 110 g de sirop d'érable
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 20 g de farine, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2316 kJ / 555 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot cake
1 Std. 30 Min
Gâteau marbré potiron-chocolat
2 Std. 30 Min
Patate douce cake
1sa 20 dk
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55 dk
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 Std. 15 Min
Zucchini bread noix de pécan et chocolat
1sa 20 dk
Pumpkin banana bread
1h 25min
Cake au thé matcha
55 dk
Barres énergétiques noix de cajou et dattes
20 Min
Banana bread
1sa 50 dk
Banana bread aux dattes
1sa 10 dk
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1sa