Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 170 g de farine
- 80 g de poudre d'amande
- 90 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 125 g de beurre mou
- 1 œuf
La garniture
- 500 g d'eau
- 700 g de chair de courge d'hiver, coupée en cubes de 2 cm
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre en poudre, type complet, brun
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 110 g de sirop d'érable
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 20 g de farine, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2316 kJ / 555 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de banane plantain
35min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1 Std. 15 Min
Buns à la cannelle
3 godz. 40 min
Carrot cake
1 Std. 30 Min
Fried rice au tofu, brocoli, ananas et noix de cajou
45min
Curry de minibananes aux noix de cajou
1 godz. 5 min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1h 45min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min
Babka au potimarron
4h 30min
Tarte sucrée au potiron
1h 40min
Patate douce cake
1 Std. 20 Min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 Std. 15 Min