Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de courge butternut, détaillée en cubes
- 400 g d'eau
- 70 g de beurre doux
- 130 - 150 g de sucre roux (voir "Conseil(s)")
- 2 œufs
- 220 g de bananes (2 bananes env.)
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 60 g de cerneaux de noix, concassés
- 50 g de graines de courge
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1355.8 kJ / 323.8 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 116 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini bread noix de pécan et chocolat
1h 20min
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40min
Smoothie bowl façon carrot-cake
10 min
Muffins à la banane et aux canneberges
45min
Banana bread aux dattes
1 godz. 10 min
Petits carrot cakes
45min
Carrot cake et noix de pécan
2 godz.
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55 min
Patate douce cake
1h 20min
Banana bread (sans gluten)
1 godz.
Carrot-cake
1 godz.
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 godz. 15 min