Tarte fine aux pommes

Tarte fine aux pommes

4.7 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
9 parts

Składniki

  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 200 g de beurre détaillé en cubes (1 cm et congelés)
  • 90 g d'eau froide
  • 2 pincées de sel
  • 50 g de sucre roux
  • ½ gousse de vanille
  • 1000 g de pommes épluchées, épépinées et coupées en deux
  • 50 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 374.7 kcal / 1559.8 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 39.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 284.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...