Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de beurre, détaillé en cubes (1 cm et congelés)
- 90 g d'eau froide
- 2 pincées de sel
- 50 g de sucre roux
- ½ gousse de vanille
- 1000 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en deux
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1559.8 kJ / 374.7 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 284.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50 dk
Tarte au thon à la tomate
1 godz. 30 min
Tarte amandine aux poires
2sa 30 dk
Tarte aux pommes
1sa
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Tarte Tatin
1sa
Tarte amandine aux pommes et poires
50 dk
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Pizza au saumon fumé
1h 35min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Tarte à la compote de pomme
3h
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 godz. 30 min