Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de beurre, détaillé en cubes (1 cm et congelés)
- 90 g d'eau froide
- 2 pincées de sel
- 50 g de sucre roux
- ½ gousse de vanille
- 1000 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en deux
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1559.8 kJ / 374.7 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 284.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche aux poireaux, bleu et noix
3 Std. 30 Min
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Tarte aux pommes
1 godz.
Tarte Tatin
1 godz.
Tarte feuilletée express aux tomates et au parmesan
2 godz. 30 min
Tarte Tatin
1 godz.
Tarte couronne tapenade-tomate
45 min
Mousse de yaourt à l’abricot
4h 30min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Quiche lorraine individuelle
2 godz.
Bar cuit au four à l'italienne avec trempette aux poivrons grillés et salade de fenouil
40min
Tartelette fine aux pommes
3h