Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm) et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 pincées de sel
- 1 pincée de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 1 camembert
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 œuf battu
- salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2817.7 kJ / 678.8 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 55.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 782.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Gratin de pâtes au chèvre
40 Min
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 min
Cigares de tartiflette
55 min
Flammekueche au chèvre et oignon rouge
1h 55min
Tarte au magret fumé
45 min
Macaroni à la montagnarde
45 min
Tarte croustillante au brie
50min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1h
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55 min