Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 70 g de lait
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 4 tranches de pain de campagne
- 50 g d'amandes effilées
- 50 g de roquette
- 4 tranches fines de jambon cru
- 2 tomates de couleur, coupées en fines rondelles
- 10 g d'herbes aromatiques fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1244.5 kJ / 297.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 798.8 mg
Alternatywne przepisy
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min
Croque monsieur à la tomate
1 Std.
Pommes de terre farcies au fromage et jambon
1 Std.
Feuilleté de poireau au camembert
55min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 Min
Tartines aux comté, parmesan, lardons et roquette
25 Min
Œufs farcis à la berrichonne
40min
Tarte croustillante au brie
50 Min
Salade vosgienne
45min
Pommes de terre farcies façon raclette
35min
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35min
Salade de tomates, crème au basilic
25 Min