Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

4.5 223 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 750 - 850 g wody
  • 300 g mleka
  • 1 ½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 75 g mąki pszennej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 60 g serka kremowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 364.9 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 735.1 kJ / 175.7 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...