Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 pomidor, przekrojony na pół
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej
- ½ łyżeczki soli, do smaku
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, do smaku
- 600 g wody
-
20
g masła
lub 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z groszku
40min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40min
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa krem z pomidorów
30min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Zupa krem z pieczarek
20min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30min
Zupa krem z porów
30min