
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 1 pomidor przekrojony na pół
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej
- ½ łyżeczki soli do smaku
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
- 600 g wody
-
20
g masła
lub 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 90 kcal / 375 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g