Zupa krem z warzyw

Zupa krem z warzyw

4.5 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    300 g
  • pomidor przekrojony na pół
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
    400 g
  • natki pietruszki, świeżej
    2 gałązki
  • soli do smaku
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego do smaku
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    600 g
  • masła
    20 g
    20 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 90 kcal / 375 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...