Zupa krem z warzyw

Zupa krem z warzyw

4.5 1.5K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 pomidor przekrojony na pół
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • ½ łyżeczki soli do smaku
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
  • 600 g wody
  • 20 g masła
    20 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 90 kcal / 375 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...