
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 pomidor przekrojony na pół
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
½ łyżeczki soli do smaku
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
-
600 g wody
-
20 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
90 kcal /
375 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska