
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
pomidor przekrojony na pół1
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki400 g
-
natki pietruszki, świeżej2 gałązki
-
soli do smaku½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego do smaku¼ - ½ łyżeczki
-
wody600 g
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
90 kcal /
375 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min