Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonego ogórka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
70 g ryżu białego
-
70 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 - 450 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
700 g wody
-
100 - 150 g jogurtu naturalnego, typu greckiego, 10% tłuszczu, gęstego100 - 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
37.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
543.7 kJ /
130 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min