Zupa krem z zielonego ogórka
TM6 TM5

Zupa krem z zielonego ogórka

4.0 (914 ocen)

Składniki

  • 70 g ryżu, białego
  • 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 400 - 450 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 700 g wody
  • 100 - 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
    lub 100 - 150 g jogurtu naturalnego, typu greckiego, 10% tłuszczu, gęstego
  • ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
543.7 kJ / 130 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
21.9 g
Tłuszcz
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
0.9 g
Sód
37.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy