Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g ryżu, białego
- 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 - 450 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 700 g wody
-
100 - 150
g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
lub 100 - 150 g jogurtu naturalnego, typu greckiego, 10% tłuszczu, gęstego - ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 543.7 kJ / 130 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 37.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa krem z porów
30min
Zupa z rukoli
35min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min