Zupa cebulowa
TM6 TM5

Zupa cebulowa

4.3 (2.7K ocen)

Składniki

  • 80 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
  • 500 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g masła
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 900 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 12 kromek bagietki, czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1255.2 kJ / 299.7 kcal
Białko
9.5 g
Węglowodany
28.7 g
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy