Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

4.3 3.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    80 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    500 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • masła
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • mąki pszennej
    2 łyżeczki
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
    12

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 299.7 kcal / 1255.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 28.7 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...