Urządzenia i Akcesoria
Zupa cebulowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
500 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki mąki pszennej
-
900 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
12 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.5 g
Kalorie
1255.2 kJ /
299.7 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalny krem z fasoli
30 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa czosnkowa
55 min