
Urządzenia i Akcesoria
Zupa cebulowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki80 g
-
cebuli przekrojonej na pół500 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
masła20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
mąki pszennej2 łyżeczki
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa12
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
299.7 kcal /
1255.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska