Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów

4.8 15.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g masła
    30 g oliwy z oliwek
  • 700 g pomidorów, z puszki
    700 g pomidorów, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
    1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu, mięsnego lub warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 - 4 liście bazylii, świeże
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185.5 kcal / 776.2 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 10.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 833.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...