Urządzenia i Akcesoria
Małże z serowym sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
300 g wody
-
1500 g małży, świeżych, oczyszczonych w muszlach (patrz wskazówka)
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
1 szczypta soli
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
100 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (patrz wskazówka)100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
150 g sera gorgonzola, łagodnego, pokrojonego na kawałki150 g sera roquefort pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2986.4 mg
Białko
64.1 g
Kalorie
2404.7 kJ /
574.8 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Makaron domowy z krewetkami i czerwonym pesto
1 godz.
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Korma z owoców morza
40 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Krewetki Kung Pao
45 min