Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 300 g wody
- 1500 g małży, świeżych, oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 1 szczypta soli
- 100 g białego wina, wytrawnego
-
100
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
lub 100 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka) -
150
g sera roquefort, pokrojonego na kawałki
lub 150 g sera gorgonzola, łagodnego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2404.7 kJ / 574.8 kcal
- Białko
- 64.1 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 2986.4 mg
Alternatywne przepisy
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 Min
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2 Std. 10 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Ravioli z krewetkami
1 Std. 40 Min
Tacos z krewetkami i ananasem
50 Min
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 Std. 15 Min
Curry z krewetkami i ryżem
35 Min