Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z krewetkami i małżami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
250 g krewetek surowych, nieobranych
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
60 g ryżu basmati
-
500 g małży, świeżych, oczyszczonych w muszlach (patrz wskazówka)
-
300 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, halibuta, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
521.2 mg
Białko
27.8 g
Kalorie
1238.1 kJ /
295.9 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Zupa krem z krewetek
45 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min