
Urządzenia i Akcesoria
Chili con carne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki500 g
-
ząbków czosnku8
-
oliwy z oliwek120 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki1200 - 1300 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
wody100 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli3 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
oregano, suszonego2 ½ łyżki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego1 - 2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone4
-
goździki4
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki (po 400 g), odsączone z zalewy4 puszki
-
gorzkiej czekolady (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
465 kcal /
1949 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1075 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska