Chili con carne

Chili con carne

2.5 145 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    500 g
  • ząbków czosnku
    8
  • oliwy z oliwek
    120 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    1200 - 1300 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
  • wody
    100 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • soli
    3 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    2 łyżeczki
  • oregano, suszonego
    2 ½ łyżki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 - 2 łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    4
  • goździki
    4
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki (po 400 g), odsączone z zalewy
    4 puszki
  • gorzkiej czekolady (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 465 kcal / 1949 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1075 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...