Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)

Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)

4.0 186 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcji

Składniki

  • krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    400 g
  • wody
    1500 g
  • sosu sojowego
    1 łyżka
  • mirinu
    1 łyżeczka
  • azjatyckiego makaronu pszennego, cienkie nitki ramen lub somen (patrz wariant)
    300 g
  • oleju sezamowego
    15 g
  • oleju chili
    10 g
  • korzenia imbiru, świeżego o grubości 0,5 cm, przekrojony na pół
    1 plaster
  • cebuli pokrojonej w piórka
    120 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
    180 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
    180 g
  • sosu ostrygowego
    40 g
  • czosnku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kiełków fasoli, świeżych
    200 g
  • ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
    3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 466 kcal / 1946 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...