Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

4.4 187 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    200 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    120 g
  • selera naciowego pokrojonego w 0.5 cm plastry
    50 g
  • białego wina
    50 g
  • mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 4 cm kawałki
    800 g
  • musztardy Dijon
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
    2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • kostek boczku
    150 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    250 g
    250 g grzybów, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • skrobi kukurydzianej
    10 g
  • musztardy francuskiej
    1 ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 861.5 kcal / 3606.8 kJ
Białko 55.5 g
Tłuszcz 65.8 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 26 g
Sód 1470 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...