Wersje kompatybilne
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oliwy z oliwek
- 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 120 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 50 g selera naciowego, pokrojonego w 0.5 cm plastry
- 50 g białego wina
- 800 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego na ok. 4 cm kawałki
- 1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2
gałązki tymianku, świeżego
lub 2 łyżeczki tymianku, suszonego - 750 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej - 150 g kostek boczku
-
250
g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
lub 250 g grzybów, świeżych, pokrojonych w ćwiartki - 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 10 g skrobi kukurydzianej
- 1 ½ łyżeczki musztardy francuskiej
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3606.8 kJ / 861.5 kcal
- Białko
- 55.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 65.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1470 mg
Alternatywne przepisy
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8j 45 menit
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 menit
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9h
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6h 30min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5h 20min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2h 30min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 menit
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4h 20min