
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
120 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 0.5 cm plastry
-
50 g białego wina
-
800 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 4 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
750 g wody
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
150 g kostek boczku
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
1 ½ łyżeczki musztardy francuskiej
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
861.5 kcal /
3606.8 kJ
Białko
55.5 g
Tłuszcz
65.8 g
Węglowodany
9.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Sód
1470 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Gulasz
45 min