
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek30 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry120 g
-
selera naciowego pokrojonego w 0.5 cm plastry50 g
-
białego wina50 g
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 4 cm kawałki800 g
-
musztardy Dijon1 ½ łyżeczki
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
kostek boczku150 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki250 g
-
śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
skrobi kukurydzianej10 g
-
musztardy francuskiej1 ½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
861.5 kcal /
3606.8 kJ
Białko
55.5 g
Tłuszcz
65.8 g
Węglowodany
9.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Sód
1470 mg