Trufle nietoperze z dynią
TM6 TM5

Trufle nietoperze z dynią

4.2 (59 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 300 g miąższu dyni Hokkaido, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 400 g herbatników maślanych
  • 150 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 40 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 40 g cukru waniliowego
  • 50 g groszków czekoladowych
    lub 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, posiekanej
  • ¾ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
  • kakao, do obtoczenia
  • 20 ciastek Oreo®
  • 40 pianek marshmallow, mini (patrz wariant)
  • pisak cukrowy, brązowy lub czarny
  • migdały, w słupkach (ok. 30 g)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
467.7 kJ / 111.8 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcz
6.2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
0.7 g
Sód
84.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy