Urządzenia i Akcesoria
Trufle nietoperze z dynią
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
-
500 g wody
-
300 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g herbatników maślanych
-
150 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cukru waniliowego40 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, posiekanej50 g groszków czekoladowych
-
¾ łyżeczki korzenna przyprawa do piernika
-
kakao do obtoczenia
-
20 ciastek Oreo®
-
40 mini pianek marshmallow (patrz wariant)
-
pisak cukrowy brązowy lub czarny
-
migdały, w słupkach (ok. 30 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
84.3 mg
Białko
2 g
Kalorie
467.7 kJ /
111.8 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Domek z piernika
5h 30min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Halloweenowe babeczki
1h 40min
Łódeczki z galaretką truskawkową
4h 40min
Tort z niespodzianką
12h
Ciasteczka z wróżbą
1h 20min
Bezowe duszki
3h
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Cake pops na Halloween
4h 15min
Lizaki bezowe choinki
3h 40min