Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 300 g miąższu dyni Hokkaido, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 400 g herbatników maślanych
- 150 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
-
40
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 40 g cukru waniliowego -
50
g groszków czekoladowych
lub 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, posiekanej - ¾ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
- kakao, do obtoczenia
- 20 ciastek Oreo®
- 40 pianek marshmallow, mini (patrz wariant)
- pisak cukrowy, brązowy lub czarny
- migdały, w słupkach (ok. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 467.7 kJ / 111.8 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 84.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Domek z piernika
5h 30min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Marchewki w jadalnej ziemi
1h 50 min.
Halloweenowe kapelusze czarownic
4u. 45min
Czarna pizza z duchami
1 Std. 40 Min
Hot dogi pieski
40min
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2u. 20min
Babeczki pistacjowe z kremem
50min
Halloweenowe babeczki
1 Std. 40 Min
Cake pops na Halloween
4 Std. 15 Min
Bezowe duszki
3 Std.