
Urządzenia i Akcesoria
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia foremek
-
marakuje dojrzałe, tylko miąższ (ok. 70 g, patrz wskazówka)4
-
mango, z puszki, w syropie odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki100 g
-
cukru150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
jajka2
-
mąki pszennej typu 550110 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczkę
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
wody600 g
-
mleka200 g
-
żółtka2
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
liście mięty, świeże ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
410.7 kcal /
1719.4 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
242 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Borówki pod kruszonką
50 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 godz.
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 godz. 30 min
Naleśniki à la Suzette
55 min