Torta salata asparagi e ricotta

Torta salata asparagi e ricotta

4.7 163 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta brisèe
  • 200 g di farina tipo 00
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a cubetti
  • 500 g di acqua
  • 300 g di asparagi a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di porri a listarelle
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di ricotta ben scolata
  • 1 uovo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 603 mg
Białko 19.2 g
Kalorie 2421.3 kJ / 578.8 kcal
Tłuszcz 37.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 43.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...