![Torta salata asparagi e ricotta Torta salata asparagi e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc5176f11d9ad016896f802c4e2b12cd/Derivates/2670b4a9a84f8485b143248ba431487943a65da7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a cubetti
- 500 g di acqua
- 300 g di asparagi a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di porri a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di ricotta ben scolata
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2421.3 kJ / 578.8 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 603 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2h
Quiche radicchio e bietole
1h 15 min
Mini quiche agretti, erbette e ricotta (senza lattosio)
1h 30min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 Std. 10 Min
Frittata di agretti
1 Std.
Torta salata asparagi e provola
1h 30min
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Quiche di spinaci e speck
2h
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Crostata salata tricolore
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min