Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane casereccio, tipo toscano, a fette (1 cm)
-
370
g di brodo vegetale
lub 370 g di acqua + 1 cucchiaino scarso di dado per brodo vegetale - 80 g di cipolla rossa a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
500
g di passata di pomodoro
lub 500 g di pomodori pelati in scatola - 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di stracciatella
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1745.8 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 874.8 mg
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40 min.
Pici all'aglione
1h 25min
Panzanella con mandorle e acciughe
2h 30min
Crema di panzanella
40 min.
Gnudi toscani
40 min.
Schiacciata con l'uva
2h
Peposo toscano
1h 30 min.
Crostini di pane al sesamo con salsa ai 2 pomodori
4h 15 min.
Schiacciata fiorentina
50 min.
Pappa al pomodoro
35min
Necci
1h
Paté di fegatini
30min