Pappa al pomodoro con stracciatella
TM6 TM5 TM31

Pappa al pomodoro con stracciatella

4.7 (75 ocen)

Składniki

  • 250 g di pane casereccio, tipo toscano, a fette (1 cm)
  • 370 g di brodo vegetale
    lub 370 g di acqua + 1 cucchiaino scarso di dado per brodo vegetale
  • 80 g di cipolla rossa a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di passata di pomodoro
    lub 500 g di pomodori pelati in scatola
  • 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
  • 1 rametto di timo fresco, le foglioline
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di stracciatella

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1745.8 kJ / 417.3 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
41.2 g
Tłuszcz
23.1 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
4 g
Sód
874.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy