Risotto mele, speck e timo

Risotto mele, speck e timo

4.4 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di timo fresco le foglioline
    2 - 3 rametti
  • di scalogno a pezzi
    50 g
  • di speck a cubetti
    120 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
    320 g
  • di vino bianco
    60 g
  • di acqua
    820 g
    820 g di brodo vegetale
  • di sale
    5 g
  • di mele a cubetti (1 cm)
    200 g
  • di burro
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 539.3 kcal / 2256.5 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 71.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 969.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...