Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di timo fresco, le foglioline
- 50 g di scalogno a pezzi
- 120 g di speck a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
- 60 g di vino bianco
-
820
g di acqua
lub 820 g di brodo vegetale - 5 g di sale
- 200 g di mele a cubetti (1 cm)
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2256.5 kJ / 539.3 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 969.7 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle castagne
30 Min
Risotto mascarpone e pepe rosa
35 Min
Risotto zafferano e speck
35 Min
Liquore alle pere
384h
Risotto radicchio e pancetta
40 Min
Risotto zafferano e salsiccia
40 Min
Risotto con fichi e speck
40 Min
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 Min
Risotto rosmarino e speck
25 min
Risotto pere e Castelmagno
35 Min