Risotto mele, speck e timo
TM6 TM5

Risotto mele, speck e timo

4.3 (38 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 rametti di timo fresco, le foglioline
  • 50 g di scalogno a pezzi
  • 120 g di speck a cubetti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
  • 60 g di vino bianco
  • 820 g di acqua
    lub 820 g di brodo vegetale
  • 5 g di sale
  • 200 g di mele a cubetti (1 cm)
  • 40 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2256.5 kJ / 539.3 kcal
Białko
14.4 g
Węglowodany
71.2 g
Tłuszcz
22.6 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Błonnik
2.2 g
Sód
969.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy