Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle tostate non salate
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di asparagi, pelati e a pezzi (4 cm) (vedere varianti)
- 300 g di carote, pelate e a pezzi (4 cm)
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 450 g di acqua
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 781.8 kJ / 186.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 636 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di verdure
40 Min
Vellutata di finocchi e carote
35 Min
Vellutata di piselli
20 Min
Vellutata di carote
35 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 Min
Crema di broccoli e porri
45 Min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 Min
Crema di carote e mandorle
40 Min
Crema di carote e sedano con olio alle erbe
45 Min