Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 150 g Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla rossa a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di radicchio a pezzi
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 uova
- 150 g di robiola a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1332.3 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 514.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30 min.
Quiche di zucca ed erbette
1h 30 min.
Crostata salata tricolore
1h 30 min.
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30 min.
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min.
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10 min.
Frittata di agretti
1h
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30 min.
Torta salata asparagi e provola
1h 30 min.