Vellutata di gambi e barbe di finocchi

Vellutata di gambi e barbe di finocchi

4.8 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1 cipollotto compresa la parte verde (40 g circa)
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di finocchi gambi e barbe
  • 150 g di patata pelata e a cubetti
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 400 g di acqua
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 90.4 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 680.5 kJ / 162.8 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...