Wersje kompatybilne
Bolachas de chocolate negro recheadas com creme de chocolate branco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 200 g chocolate branco partido em pedaços
- 280 g natas
Bolachas
- 75 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 125 g manteiga cortada em pedaços
- 65 g açúcar
- 155 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 pitada de sal
- 2 c. sopa de cacau em pó s/ açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 720 kJ / 172.1 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 18.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombas de salame
3h
Mini árvores de Natal
45min
Massa folhada
1h 30min
Caipirinha frozen
Brak ocen
Gelado de frutos secos com crocante de citrinos e lavanda
17 Std. 15 Min
Sanduíches de gelado de gengibre e caramelo
10 Std.
Bolo abelha com cobertura
1h 25min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40min
Cake pops de chocolate
4 Std. 50 Min
Bolo de massa folhada com chocolate e avelã
45min
Cobertura de chocolate com azeite
10 min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h