Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g leite
- 10 g azeite extra virgem
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 ovos grandes
- 30 g queijo da Ilha, em pedaços
- 60 g azeitona preta s/ caroço
- 20 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa, coentros, folhas de tomilho)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1529.5 kJ / 365.6 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 779.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de camarão cajun com limão
30min
Bolo salgado Mediterrânico
50min
Hambúrguer com pão húngaro (Lángos) e salada
Brak ocen
Salada de batata com vinagrete de ervas - TM6
45min
Tarte de fruta da Tânia Miranda
2h
Maçãs em flor
55min
Pão irlandês
45min
Pão doce de azeite
1 Std. 40 Min
Muffins com chourição e azeitona
40min
Merendas com massa de piza
1 Std. 10 Min
Queques de chouriço
30min
Compota de figo
45min