Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g centeio em grão
- 150 g farinha de centeio tipo 130
- 300 g água (35°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 587 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Baguetes
15h
Massa-mãe de trigo e maçã
72 Std. 20 Min
Pão de água com massa-mãe
21h
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18h
Pão rústico suíço
25h 20min
Pão pardo torcido
16h
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Massa-mãe em pó
24 Std.
Pão de lavrador
16hod. 15min
Massa-mãe
360 godz.
Bolachas crackers com descarte de massa-mãe
45 min
Pão de mafra com massa-mãe
21h