Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g açúcar
- 150 g manteiga, bem fria, cortada em pedaços
- 100 g natas
- 1 c. chá de sumo de limão (ver dica)
- 1 c. chá de sal
-
30
g amêndoa granulada
lub 30 g amêndoa laminada - 1000 g água
- 1 c. sopa de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 87 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Licor de caramelo
72u.
Amêndoas de chocolate branco e coco
30min
Colheres de chocolate
3 Std. 25 Min
Molho béchamel
15min
Saltear 350 g de chalota
Brak ocen
Gelado de caramelo salgado
14h
Molho de caramelo
1h 30min
Crocante de amendoim
1h 30min
Casa de gengibre
5hod. 30min
Caramelos
2h
Licor de morango
2h 15 min
Licor de café
5min