
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de noix de cajou et 8 pour la décoration
- 1 oignon coupé en quatre
- 4 gousses d'ail
- 1 cm de gingembre frais
- 2 c. à soupe d'huile de tournesol
- 2 pommes de terre en cubes
- 4 carottes en biseaux
- 1 piment épépiné et émincé
- 400 g de tomates concassées en conserve et leur jus
- 2 c. à café de sel
- 1 ½ c. à soupe de curry en poudre
- 150 g de petits pois surgelés
- 1 poivron en lamelles
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 bouquet de coriandre fraîche ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 547 kcal / 2279 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 41 g