Wersje kompatybilne
Riz au lait et coulis d’abricots à la fleur d’oranger
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1000 g de lait demi-écrémé
- 1 gousse de vanille, fendue
- 40 g de sucre en poudre
- 400 g d'abricots frais, en morceaux
- 50 g de miel de lavande
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 256 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Semoule au coulis de mangue
1 Std. 50 Min
Compote de pommes, butternut et épices
35 min
Pannacotta à l’orange
4h 25min
Mont-Blanc glacé
4h 20min
Pannacotta pamplemousse-coco
3h 25min
Semoule à la noisette, compotée d'abricots au romarin
30 min
Confiture fraise-gingembre
1 godz. 10 min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Riz au lait crémeux
1h 15min
Riz au lait au coulis de framboises
50 min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min