Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de figues sèches
- 200 g de farine de blé
- 125 g de beurre mou
- 30 g de sirop d'agave
- 50 g de poudre d'amande
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de vanille Bourbon en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 357 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Biscuits croquants à l'avoine
45min
Sablés au sarrasin et à la noisette
1h 30min
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30min
Cookies aux fruits secs
45min
Biscuits aux amandes
55min
Biscuits coco
55min
Les longués de Montpellier
1h
Biscuits croustillants aux noisettes
30min
Cookies rhum-raisins
25min
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6h 25min
Brioche au lait de coco
3h 10 min.