Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de figues sèches
- 200 g de farine de blé
- 125 g de beurre mou
- 30 g de sirop d'agave
- 50 g de poudre d'amande
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de vanille Bourbon en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 357 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Brioche des Rois aux orangettes
2h 20min
Cookies aux fruits secs
45min
Fougasse mentonnaise
3 Std. 15 Min
Petits pains au lait
1sa 45 dk
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6 godz. 25 min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3 Std. 15 Min
Petits pains aux noix
4h 30min
Brioche aux fruits secs
3 godz. 30 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Gratin d'abricots au pralin
30min
Fouace
3 Std. 15 Min
Pains au lait et pépites de chocolat
3 godz. 30 min