Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 195 g de sucre en poudre
- 210 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour le moule
- 4 pommes à cuire, en gros quartiers
- 100 g d'amandes fraîches
- 2 c. à café bombées de miel
- 80 g de farine de blé
- 2 pincées de sel
- 6 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2974 kJ / 714 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Paris-Deauville
12h
Financiers aux amandes et aux framboises
35min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Gratin de pomme au calvados
45 min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10min
Flan aux pommes
50min
Clafoutis aux pommes et amandes
1 godz.
Grand financier à la noisette
55min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Marquise au chocolat, crème anglaise
6h 35min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min