Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
8
g de levure boulangère fraîche
lub 4 g de levure boulangère sèche - 125 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 g de fleur de sel
- 6 figues fraîches
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 15 g de sucre de canne complet non raffiné
- 2 c. à soupe de miel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 819 kJ / 193 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tarte au coing
50min
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Briochettes coco à la vapeur
2h 10min
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6 godz. 25 min
Cake aux fruits confits
4h 30 min
Cake aux fruits secs
2h
Gâteau de semoule aux fruits
1h 50 min
Cake à la polenta au citron
1h 15 min
Clafoutis de courgettes, ail et amande
1h
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min