Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
8
g de levure boulangère fraîche
lub 4 g de levure boulangère sèche - 125 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 g de fleur de sel
- 6 figues fraîches
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 15 g de sucre de canne complet non raffiné
- 2 c. à soupe de miel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 819 kJ / 193 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Cake poire-sarrasin
1 Std. 15 Min
Cake aux pépites de chocolat et graines de sarrasin
1h
Sablés de Pâques
1h 30min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Petits clafoutis aux cerises
45min
Cake romarin et pêche
55min
Biscuits aux figues
1 Std. 15 Min
Mia aux abricots
1h
Clafoutis aux cerises
45min