Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
90 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
45 g cebuli szalotki
-
230 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1500 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
500 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
4 jajka
-
2 żółtka
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1122.9 mg
Białko
28.2 g
Kalorie
2783.6 kJ /
665.3 kcal
Tłuszcz
31.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
65.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti carbonara
25 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min