Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

3.3 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 350 g makaronu, suchego, typu spaghetti (o czasie gotowania 10 min)
  • 1500 g wody
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli szalotki
  • 150 g kostek boczku
  • 3 jajka
  • 1 żółtko
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1287 mg
Białko 27 g
Kalorie 314 kJ / 751 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 63 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...