Makaron a'la carbonara

Makaron a'la carbonara

3.7 1.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • cebuli
    35 g
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    200 g
  • wody
    500 g
  • soli
    1 łyżeczkę
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu penne rigate np. penne rigate
    250 g
  • jajko roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 726 kcal / 3037 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 51.6 g
Węglowodany 50.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...