
Urządzenia i Akcesoria
Makaron a'la carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
cebuli35 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
wody500 g
-
soli1 łyżeczkę
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu penne rigate np. penne rigate250 g
-
jajko roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
726 kcal /
3037 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
51.6 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska