Makaron a'la carbonara

Makaron a'la carbonara

3.7 1.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 35 g cebuli
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 200 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczkę soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g makaronu, suchego, typu penne rigate np. penne rigate
  • 1 jajko roztrzepane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 726 kcal / 3037 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 51.6 g
Węglowodany 50.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...