
Urządzenia i Akcesoria
Makaron a'la carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
35 g cebuli
-
35 g oliwy z oliwek
-
200 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
500 g wody
-
1 łyżeczkę soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g makaronu, suchego, typu penne rigate np. penne rigate
-
1 jajko roztrzepane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
726 kcal /
3037 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
51.6 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Makaron à la bolognese
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min