Urządzenia i Akcesoria
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
-
300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
-
520 g wody
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
350 g makaronu, suchego, typu penne
-
150 - 180 g serka kremowego śmietankowego
-
1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej posiekanej
-
3 - 4 łyżki sera parmezan w płatkach
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36.8 g
Kalorie
2398 kJ /
572.8 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
74.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.