Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

4.2 2.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
  • 300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 520 g wody
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 350 g makaronu, suchego, typu penne
  • 150 - 180 g serka kremowego śmietankowego
  • 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej posiekanej
  • 3 - 4 łyżki sera parmezan w płatkach

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 572.8 kcal / 2398 kJ
Białko 36.8 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 74.8 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...