Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

4.0 180 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale) pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 1 jajko
  • 3 żółtka
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • woda do gotowania makaronu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 716.8 kcal / 2999 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 42.2 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...