Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 15 g oliwy z oliwek
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- woda, do gotowania makaronu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron a'la carbonara
30 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Spaghetti carbonara
25 Min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach
35 Min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 Min
Fettucine Alfredo
25 Min
Spaghetti carbonara
40 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 Min
Spaghetti Bolognese
40 min