
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti alla carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale) pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
woda do gotowania makaronu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
716.8 kcal /
2999 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
42.2 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30min
Risotto z borowikami
35min
Spaghetti carbonara
25min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min
Makaron a'la carbonara
30min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35min