Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 120 g onions, cut into quarters
- 500 g lamb shoulder meat, cut into pieces (4 cm)
- 3 tsp salt
- ½ tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 60 g olive oil
- 150 g carrots
- 80 g turnips
- 200 g courgettes
- 300 g couscous, medium
- 850 g water
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 100 g raisins
- 260 g canned chickpeas, drained
- 1 pinch saffron powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3527 kJ / 843 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Chicken Korma (Cashew Chicken)
25min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 godz.
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Cheese pies
1h 25min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Crêpes with herbs
1 godz.
Arseeyah
50min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 godz.
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 35min
Tabouleh with quinoa and tuna
40min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min