![Pasta with Fennel and Tomato Sauce Pasta with Fennel and Tomato Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F9A8B3F-22E9-424D-A23A-05AD9C36A614/Derivates/98101f2c-dc01-4d27-9ade-baea70b5db34.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g fennel bulb, cut in slices (2-3 cm), fennel fronds reserved
- 100 g water, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp salt, plus extra for cooking pasta
- 20 g vegetable oil
- 400 g fennel bulb, cut in slices (2-3 cm)
- 1 tsp fennel seeds
- 1 onion (approx. 60 g), cut in halves, sliced (5 mm)
- 20 g sugar
- 400 g chopped tomatoes, canned
- 20 g tomato purée
- 100 g water
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
-
½
tsp vegetable stock paste
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) - 2 dashes balsamic glaze
- 350 g dried pasta (e.g. penne)
- 30 g raw pine nuts
- 125 g small mozzarella balls, drained, cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 551 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Deviled Eggs with Chow Chow and Cajun Sunshine
10 Std.
Chicken Noodle Bowl
35min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1h 5 min
Bulgur and Salmon Rolls
1 Std. 20 Min
Creamy Pea Pasta
25 dk
Creamy Turmeric Ginger Lemonade
5 min
Pad see ew
30 dk
Pasta alla Norma
50min
Tuna Pasta
30 dk
Tuna and Caper Sauce Fusilli
30 dk
Seafood and Cream Cheese Rolls
1 Std. 20 Min