Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 16 abricots secs dénoyautés, coupés en deux
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 200 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
Le riz
- 600 g de lait entier
- 100 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 150 g de mascarpone, très froid
- 8 biscuits à la cuillère, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2372 kJ / 564 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème anglaise à l'orange
1h
Far aux abricots
1h 15min
Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat
1 Std. 20 Min
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Breizh bowl
13 Std.
Gratin de raisin en sabayon
20 Min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 Std. 45 Min
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Crème onctueuse caramel-café
1 Std. 45 Min
Crème caramel, noix de coco et banane
5sa
Riz au lait de riz
35 Min