Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 4 œufs
- 120 g de sucre roux
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
La garniture
- 4 pommes (450 g)
- 850 g de pommes
- 70 g de sucre roux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
Le sirop
- 100 g de sirop d'érable
- 100 g d'eau
- 2 c. à soupe de calvados
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1402 kJ / 331 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Gâteau de Pâques
13 Std.
Bûche poire-caramel
9h 15min
Minibûche cerise amarena
40min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Gâteau de Pâques
1h 55 min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13 godz. 20 min
Bûche royale
3h 50min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Bûche tout chocolat
7h 20min
Bûche soyeuse enneigée
4 Std. 35 Min