Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 4 œufs
- 120 g de sucre roux
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
La garniture
- 4 pommes (450 g)
- 850 g de pommes
- 70 g de sucre roux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
Le sirop
- 100 g de sirop d'érable
- 100 g d'eau
- 2 c. à soupe de calvados
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1402 kJ / 331 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 godz. 15 min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Calissons d'Aix
24h
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13 Std.
Minibûche cerise amarena
40min
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Gâteau de Pâques
13 Std.
Décembre - Bûche choco caramel
50min
Bûche tout chocolat
7h 20 min
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Bûche aux marrons
1h 40min