Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 clous de girofle
- 1 oignon, coupé en quatre
- 4 carottes, en tronçons
- 4 navets, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 bouquet garni
- 1 c. à soupe de moutarde
- 1 l de bouillon de légumes
- ½ chou vert frisé
- 4 pommes de terre
- 4 saucisses végétariennes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 456 kJ / 108 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Mijoté de lentilles aux carottes et œufs mollets
30min
Sauté de porc aux carottes et riz vapeur
1 Std.
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 min
Pot-au-feu de légumes
55 min
Osso-buco et boulgour
1 godz. 5 min
Pot-au-feu
1h 35 min
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Ratatouille
40min
Sauté de porc à la moutarde et panais
50min
Choux farcis au quinoa rouge
1 godz. 5 min
Navets vapeur (200-600 g)
30min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1 Std.