Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de jambon, en allumettes
- 4 oignons verts, coupés en deux dans la longueur et émincés
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 400 g de petits pois, frais ou surgelés
- 2 cœurs de sucrine, coupés en quatre quartiers
- sel
- poivre moulu
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 Min
Jardinière de légumes
40min
Petits pois, oignons, lardons et œufs mollets
35 Min
Petits pois au jambon
30 Min
Potée de légumes
1h 30min
Boudins de poisson aux épinards et légumes vapeur
50 Min
Papillote de thon dans une feuille de chou
55 Min
Petits pois à la française
45min
Pot-au-feu
1 Std. 35 Min
Fèves fraîches à la catalane
3h
Fond d'artichaut à la framboise
1h 10min
Piperade basquaise au jambon cru
50 Min