Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de jambon, en allumettes
- 4 oignons verts, coupés en deux dans la longueur et émincés
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 400 g de petits pois, frais ou surgelés
- 2 cœurs de sucrine, coupés en quatre quartiers
- sel
- poivre moulu
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20min
Chou-fleur vapeur
20min
Petits pois à la française
45min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Menu light - Cabillaud vapeur, spaghetti à l'encre de seiche
2 godz.
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Champignons de Paris en quartiers vapeur (200-300 g)
15 Min
Petits pois, oignons, lardons et œufs mollets
35min
Poireaux vinaigrette
35min