Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1500 g d'eau
- 1 bouquet garni
- du sel
- du poivre moulu
- 2 poireaux, en morceaux
- 2 carottes, en tronçons
- 1 navet, coupé en quatre
- 100 g de chou vert, en un seul morceau
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 pommes de terre moyennes, coupées en deux
- 200 g de tofu ferme, en cubes
- quelques brins de persil, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Soupe aux légumes et aux œufs
40min
Mon petit hachis Parmentier
1 Std.
Fondue poireau-épinard, œuf au plat et morbier
20 Min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20 Min
Pot-au-feu
1h 35 min
Potée de légumes
1 Std. 30 Min
Bœuf bourguignon
1h 40min
Filet de truite vapeur et purée de brocoli
40min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30min
Purée de légumes racines au romarin
45min
Pommes vapeur (200-400 g)
20 Min