
Wersje kompatybilne
Mijoté de lentilles aux carottes et œufs mollets
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon coupé en quatre
- 1 branche de céleri en morceaux
- 2 carottes en morceaux
- 300 g de lentilles vertes sèches rincées
- 2 feuilles de laurier frais
- du poivre moulu
- 1 c. à café de sel
- 800 g d'eau
- 4 œufs à température ambiante
- quelques brins de persil ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kcal / 1737 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g