Nudeln mit Austernpilzsauce

Nudeln mit Austernpilzsauce

4.3 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Nudeln
  • Linguine Garzeit 10 Minuten (siehe Tipp)
    320 g
  • Wasser
    1200 g
  • Öl
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
Austernpilzsauce
  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Zwiebeln halbiert
    130 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Austernpilze in sehr feine Streifen gezupft
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Speisestärke
    10 g
  • Zitronenschale fein abgerieben
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 geh. TL
  • Paprika de la Vera
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 929 mg
Białko 24 g
Kalorie 2882 kJ / 689 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...