Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Erbsenschoten-Flan
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 700 g Wasser
- 1000 g Erbsen, frisch, mit Schote
- 60 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- Mehl zum Bemehlen
- 150 g Sahne
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Muskat
- 3 Eier
Joghurt-Minz-Sauce und Fertigstellung
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 5 g Minze und etwas mehr zum Garnieren
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 526 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Kichererbsen-Eintopf
50 Min
Kohlrabi-Nudeln in Kräutersauce
30 Min
Tellerlinsen (Trockenprodukt) garen
12h 40min
Mediterranes Pane Bianco
2 godz.
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1sa 50 dk
Marokkanische Linsensuppe
35 Min
Vegane Paprika-Tomaten-Suppe mit Cashewcreme
2 Std. 30 Min
Pho-Suppe mit Hähnchen
2 godz. 15 min
Veganer Bohnen-Eintopf
13h 30min
Indischer Gemüsereis
1h
Spaghetti Arrabiata mit Thunfisch
30 Min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1 Std. 5 Min