Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon

Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon

4.6 62 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Cashewkern
    50 g
  • Rapsöl und etwas mehr zum Braten
    30 g
  • Pastinaken in Stücken
    400 g
  • Porree in Stücken
    400 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Putenbrust, ohne Haut und Knochen, in Würfeln (1 cm)
    300 g
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer
    ½ TL
  • Curry
    ¼ TL
  • Bacon, in Scheiben in breiten Streifen (ca. 1,5 cm)
    60 g
  • Äpfel, säuerlich (z. B. Boskop), in dünnen Spalten
    150 g
  • Ahornsirup
    3 EL
  • Sahne
    200 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Zitronensaft
    1 TL
  • süßer Senf
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 27 g
Kalorie 2643 kJ / 632 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...