Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cèpes frais, en lamelles
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 gousse d'ail
- 1200 g de pommes de terre, en fines rondelles (2-3 mm)
- 500 g de crème liquide entière
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 25 g de gruyère, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2913 kJ / 699 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Mon petit hachis Parmentier
1h
Mijoté de bœuf, sauce champignons
4sa 10 dk
Gâteau roulé au café
2j 30 menit
Gâteau aux pommes
1h
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1h
Gratin de pomme de terre aux cèpes
1h 20min
Spaghetti frais aux fruits de mer
1h 35 min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Gratin de légumes à la béchamel, origan et fromage
1hod. 30min
Gratin de courgette, pomme de terre et chèvre
45min
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1h 15min