Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cèpes frais, en lamelles
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 gousse d'ail
- 1200 g de pommes de terre, en fines rondelles (2-3 mm)
- 500 g de crème liquide entière
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 25 g de gruyère, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2913 kJ / 699 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1h
Galettes de spaghetti de patates douces (latkes)
55min
Lasagne à la bolognaise
2h 15min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Tartelettes au chèvre, poireau et fenouil
45min
Purée mousseline
40min
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1h
Pain apéritif aux lardons, oignons, tomates séchées et béchamel
1h 30min
Gratin de pomme de terre aux cèpes
1h 20 min
Pizza au pesto rouge
1h
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30 min
Gratin de courgette, pomme de terre et chèvre
45min