Gratin dauphinois aux cèpes
TM6 TM5 TM31

Gratin dauphinois aux cèpes

4.7 ( 72 oceny )

Składniki

  • 300 g de cèpes frais en lamelles
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 gousse d'ail
  • 1200 g de pommes de terre en fines rondelles (2-3 mm)
  • 500 g de crème liquide entière
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 25 g de gruyère râpé

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
699 kcal / 2913 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy