Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'oignon
- 75 g de lardons
- 110 g d'aubergine, en petits cubes
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et 50 g
- du sel
- du poivre moulu
- 2 œufs
- 120 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de lait
- 100 g de mozzarella, en petits cubes
- beurre, pour les moules
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1 godz.
Bâtonnets de brocoli au cheddar
55 Min
Fondant au chocolat
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Moelleux aux barres chocolatées
1 godz.
Empanadas aux légumes et pesto
50min
Clafoutis de courgettes, ail et amande
1 godz.
Terrine courgettes, ricotta et bacon
50min
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50min
Cake jambon et boursin
50min
Muffins façon pizza
35 min
Gâteau moelleux au chocolat
40min